Macedonië speelt voor z’n leven

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 31 maart, 2009 | Gepost om 10:46 uur | 346 keer bekeken
Na Macedonië-uit wacht nu Macedonië-thuis. Wat is u bijgebleven van de heenwedstrijd?
,,Iedereen wist vooraf dat het een heel lastige klus zou worden. Zeker als je kijkt naar de uitslagen die ze thuis neerzetten. Een groot deel van onze spelersgroep was er in 2004 (2-2, red.) niet bij toen Oranje ook al eens in Skopje speelde. Voor het merendeel van de groep was het dus een nieuwe ervaring. We troffen een moeilijk bespeelbaar veld en een vreemde, vijandige entourage aan. Het is een ploeg die voor z’n leven speelt.”

Is de overwinning in Macedonië uw mooiste moment als bondscoach tot nu toe?
,,Het was geweldig dat we daar met 1-2 wonnen. Zeker ook omdat Oranje voor het eerst Macedonië versloeg. Het mooiste moment vond ik echter de sfeer in de kleedkamer na afloop van Noorwegen-Nederland. Het gaf een heel goed gevoel dat we de eerste drie wedstrijden goed waren doorgekomen. Daardoor ontstond er wel een bepaalde vreugde binnen het team.”

U hebt nu driekwart jaar de verschillen tussen club en bondscoach kunnen ervaren.
,,Het voelt goed. Bij een club sta je iedere dag op het veld, bij een bond niet. Dat wist ik van tevoren, maar ik moest het eerst ervaren of me dat zou liggen. Inmiddels kan ik zeggen dat het me prima bevalt. Het andere verschil is het contact met de pers. Bij een club is er elke week media-aandacht. Bij Oranje concentreert zich dat eens per zes à acht weken, maar dan met factor 10.”

Onlangs bent u met een delegatie van de KNVB in Zuid-Afrika geweest. Hoe was het daar?
,,Een jaar of twaalf geleden was ik er al eens met Fortuna Sittard. In vergelijking met toen vond ik het land enorm vooruitgegaan. Het hotel dat we – voor als we ons plaatsen – op het oog hebben, ligt gunstig. Dergelijke zaken regel je eigenlijk liever niet vooraf, omdat je het lot niet wil tarten. Maar als je hoort hoe moeilijk het is om een geschikte accommodatie te regelen, dan is het professioneel om er vroeg bij te zijn. Maar, als gezegd, we moeten ons eerst nog kwalificeren.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!