Van Marwijk: “Internationaal een prima score”

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 31 maart, 2009 | Gepost om 10:41 uur | 393 keer bekeken
Sprankelend was het niet, effectief zonder meer. Nederland – Schotland kende na negentig minuten spelen een 3-0 eindstand. “Internationaal is dat een prima score”, opende bondscoach Bert van Marwijk zijn betoog na afloop.

“We hebben maar één echte kans weggegeven. Dan heb je het gewoon goed gedaan”, aldus Van Marwijk die, ondanks de eenvoudige zege, ook de nodige kritische opmerkingen over het functioneren van zijn team had. “In het begin was ons tempo te laag. Toen was de tegenstander ook nog fris. Zij hielden het veld klein. Daardoor konden we er lastig doorkomen. Met name Arjen Robben werd te weinig aangespeeld. We gingen steeds terug in de opbouw in plaats van dat we voorin de vleugels opzochten.”

Hoewel het WK in Zuid-Afrika binnen handbereik is, Nederland kent een voorsprong van acht punten op nummer twee Schotland, wil Van Marwijk het feest nog niet vieren. “We hebben een flinke stap gezet, maar het is nog niet echt. Daar wacht ik nog even op.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!