Gio ziet WK 2010 als laatste grote toernooi

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 april, 2009 | Gepost om 13:07 uur | 508 keer bekeken
Er vanuit gaande dat Oranje zich kwalificeert voor het toernooi, gaat Giovanni van Bronckhorst er vanuit dat het WK 2010 in Zuid-Afrika zijn laatste grote eindronde als international zal zijn. In clubverband heeft de 34-jarige routinier nog slechts één doel: “Kampioen worden met Feyenoord.”

In een vraaggesprek met Fifa.com geeft Van Bronckhorst te kennen dat hij met de Rotterdammers graag nog eens de landstitel zou grijpen. “Dit seizoen zijn er een aantal dingen fout gegaan, maar het heeft geen zin om in het verleden te blijven graven. Wat nu belangrijk is, is dat Feyenoord aan de toekomst denkt en werkt. Mijn grootste doel is om kampioen te worden met Feyenoord, en ik zou graag op het WK in Zuid-Afrika willen spelen volgend jaar.”

Die laatste wens lijkt vooralsnog gemakkelijk te vervullen. Oranje stevent af op kwalificatie voor het WK en Van Bronckhorst is aanvoerder van de ploeg. Inmiddels heeft de Rotterdammer 89 interlands achter zijn naam staan. “Het kan nog altijd misgaan”, waarschuwt Van Bronckhorst echter zelf. “We komen niet in de vakantiestemming, alvorens we ons definitief gekwalificeerd hebben.”

Over de titelkansen van Oranje in Zuid-Afrika blijft Van Bronckhorst op de vlakte. “We staan derde op de wereldranglijst, dus kan ik zeggen dat we bij de beste landen ter wereld horen. Nederland heeft altijd fantastische spelers voortgebracht, maar om de één of andere reden stond er maar één keer een ultieme ploeg. Maar goed, als je ons vergelijkt met landen als Brazilië, Italië en Duitsland en zelfs de Argentijnen van deze wereld, doen we het met twee tweede plaatsen en een paar halve finales helemaal niet zo slecht.”

Mocht Bert van Marwijk Oranje naar het WK 2010 loodsen, dan zal dat voor Van Bronckhorst wellicht zijn laatste grote toernooi zijn. Op die vraag antwoordt de Rotterdammer zelf ook instemmend. “Dat is een veilige aanname, ja.”

Bron: Voetbalzone.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!