Jong Oranje begint in Groningen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 april, 2009 | Gepost om 9:12 uur | 512 keer bekeken
Jong Oranje opent het seizoen 2009/’10 met een oefeninterland in de Groningse Euroborg. In de thuishaven van FC Groningen staat de ploeg dinsdag 11 augustus tegenover de leeftijdsgenoten van Engeland. Een maand later start Jong Oranje de EK-kwalificatie met een thuisduel tegen Finland in Doetinchem.

Aan Euroborg bewaart Jong Oranje goede herinneringen. Drie eerdere wedstrijden in de noordelijke arena leverden drie keer winst op. In 2007 werd de Europese titel geprolongeerd door in de finale van het UEFA EK Onder 21 Servië met 4-1 te verslaan.

Ook de gewonnen poulewedstrijd tegen Portugal (2-1) werd in Groningen groots gevierd. Die overwinning verzekerde het team van Foppe de Haan destijds van een Olympisch ticket. In de voorbereiding op datzelfde EK kreeg Jong Rusland met 3-0 klop in Euroborg.

Vijverberg

Stadion De Vijverberg in Doetinchem is Jong Oranje eveneens gunstig gezind. Daar start op vrijdag 4 september het kwalificatietraject richting het EK 2011. Jong Finland is de eerste tegenstander voor de nieuwe lichting Nederlandse talenten, die in groep 4 ook nog Spanje, Polen en Liechtenstein treffen.

De Vijverberg is bekend terrein voor zowel Jong Oranje als Jong Finland. In oktober 2004 werkten beide ploegen in het onderkomen van De Graafschap ook al een EK-kwalificatiewedstrijd af. Nederland stapte toen met een 4-1 zege van het veld. In de twee andere duels die de ploeg na de eeuwwisseling in Doetinchem speelde, werden goede resultaten geboekt. Cyprus werd in 2001 met 4-2 verslagen, terwijl de burenstrijd met Duitsland in 2006 in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Jong Oranje brengt voor de komende EK-kwalificatie een nieuwe lichting talenten op de been. Spelers die zijn geboren op of na 1 januari 1988 komen in aanmerking voor de selectie. De kwalificatiereeks moet leiden naar het eindtoernooi in 2011 in Denemarken, waar behalve de Europese titel ook tickets voor de Olympische Spelen een jaar later in Londen zijn te verdienen.

Bron: Onsoranje.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!