Macedonië kan verrassend spelen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 1 april, 2009 | Gepost om 12:59 uur | 248 keer bekeken
Niet opvallen en toch goed voetballen. Het is de stijl van Dirk Marcellis (20). In alle stilte heeft hij een basisplaats veroverd in de verdediging van PSV en is hij een vaste waarde binnen de selectie van het Nederlands elftal.

Twee jaar geleden maakte je jouw debuut bij PSV. Wist je toen al dat het mogelijk was om het Nederlands elftal te halen?

,,Nee, het is snel gegaan. Na een aantal goede wedstrijden bij PSV dacht ik niet ‘ho, ik maak een kans’. Het is een proces dat begint bij de club. Pas wanneer je daar een basisplaats hebt veroverd, ga je denken aan de volgende stap. Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen.”

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijden voor Oranje tegen IJsland en Noorwegen?

,,Het was voor mij een geweldige ervaring. Spelen in Oranje is het hoogst haalbare voor een Nederlandse jongen en ik kan zeggen dat ik dat heb gedaan. Echt heel mooi!”

Van wie leer jij het meeste bij Oranje?

,,Ik leer veel van de aanwijzingen die bondscoach Bert van Marwijk mij geeft. Het is een rustige trainer die zijn boodschap goed overbrengt. Ik leer ook van het voetballen met de beste spelers van het land. Ik houd mijn ogen en oren constant goed open.”

Wat verwacht je van het duel tegen Macedonië?

,,We kunnen en mogen geen enkele tegenstander onderschatten. Macedonië kan verrassend spelen en het elke tegenstander moeilijk maken. Ze hebben goede wedstrijden gespeeld tegen Europese toplanden, dus we zijn gewaarschuwd. We moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten.”

Een nieuwe overwinning brengt Oranje dichtbij het WK. Is een selectie voor het wereldkampioenschap jouw ultieme droom?

,,Ja, dat is het zeker. Het is het allerhoogste podium waarop je als voetballer kunt acteren. Ik hoop dat ik dat mag meemaken.”

Bron: Onsoranje.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!