Oranje onder de 18 verslaat Turkije

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 1 april, 2009 | Gepost om 22:35 uur | 316 keer bekeken
Het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar heeft woensdagavond indruk gemaakt tegen Turkije. De ploeg van KNVB-coach Kees Zwamborn klopte de tegenstander overtuigend met 3-0.

Dat was best een verrassing. Sowieso omdat de ploeg van de tegenstander voor ongeveer de helft was gevuld met spelers die vorig jaar nog tegen Onder 17 speelden – op het Europees kampioenschap. In dat openingsduel had Nederland, toen ook met meerdere spelers die nu in Onder 18 zitten, weinig in te brengen. Het werd een duidelijke nederlaag, 3-0.

Gisteravond, op Sportpark Ervenbos in Emmeloord, waren de rollen helemaal omgedraaid. De Turken – met op de bank NAC-speler Ömer Bayram – kregen in negentig minuten nauwelijks een kans, terwijl het team van Zwamborn zelf legio mogelijkheden creëerde.

Tevreden

,,,Daar ben ik dan ook vooral tevreden over”, zei de scheidend coach na afloop. ,,We hebben nauwelijks iets weggegeven, en hebben zelf veel kansen gehad. Dat terwijl de opponent fysiek sterker was. Ja, het was écht goed. Ik heb prima voetbal gezien.”

Na de eerste helft stond Nederland al op 2-0. Vooral de eerste goal mocht er zijn. Na een goede voorzet van Ajacied Lorenzo Ebicilio kwam Rick ten Voorde (Emmen) goed voor zijn man. Bij de eerste paal tikte hij de bal in de verste hoek. Zo’n vijf minuten later legde Ten Voorde de bal goed af op de inkomende Feyenoorder Ricky van Haaren, en omdat zijn harde schot van richting werd veranderd was keeper Mücahit Atalay kansloos.

Na rust maakte de ingevallen Younes Mokhtar van PSV aan alle Turkse illusies een einde door de derde Hollandse treffer te maken.

Statistieken:

Nederland – Turkije 3-0 (2-0).

Scoreverloop: 18. Ten Voorde 1-0, 25. Van Haaren 2-0, 70. Mokhtar 3-0.

Nederland: Jurjan Wouda; Ymad Najah (46. Ties Evers), Ricardo van Rhijn, Erik Schouten, Lorenzo Burnet (46. Tim Eekman); Ricky van Haaren, Ali Messaoud (46. Marten de Roon), Jordy Clasie; Florian Jozefzoon (65. Younes Mokhtar), Rick ten Voorde (65. Mitchell te Vrede), Lorenzo Ebicilio (75. Quenten Martinus).

Bron: Onsoranje.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!