Schotten pakken 3 punten tegen IJsland

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 april, 2009 | Gepost om 9:15 uur | 453 keer bekeken
Vier dagen na de nederlaag tegen Oranje heeft Schotland zich op Hampden Park enigszins herpakt met een degelijke 2-1 zege op IJsland. Daarmee grepen de Schotten, die met een flink gewijzigde opstelling aanvingen, één van de laatste strohalmen om aansluiting te houden bij de bovenste plaatsen in Groep 9.

Gevierde man aan de zijde van de thuisploeg werd allereerst Ross McCormack, die enkele minuten voor de thee in zijn derde interland met een mooie krulbal voor het eerst doel trof namens zijn vaderland. Daarmee speelden de eilandbewoners al iets weg van de 3-0 nederlaag die Oranje hen zaterdag in Amsterdam toebracht.

IJsland, dat tot op heden alleen kon juichen na een 1-0 zege op Macedonië, liet zich echter niet uit het veld slaan en maakte handig gebruik van de gaatjes die Schotland achterin liet liggen. Indridi Sigurdsson verzilverde tien minuten na de onderbreking de tweede IJslandse poging op doel en gaf het land daarmee weer iets van hoop op kwalificatie voor Zuid-Afrika.

Darren Fletcher maakte echter alweer snel een einde aan alle illusies. De middenvelder van Manchester United kopte de 2-1 tegen de touwen en hield die stand samen met zijn ploeggenoten vast tot het laatste fluitsignaal, hoewel IJsland zeker niet ongevaarlijk bleef in het restant van de wedstrijd. Schotland blijft als enige team nog een beetje in het spoor van Oranje, al is het op gepaste afstand: acht punten.

Bron: Voetbalzone.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!