Spanje in blessuretijd langs Turkije

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 april, 2009 | Gepost om 9:10 uur | 542 keer bekeken
Spanje heeft woensdagavond in Turkije haar status van Europees kampioen eens te meer waargemaakt. Het treffen in Istanbul leek lange tijd in een puntendeling te eindigen, maar een zwak optreden in blessuretijd stelde de bezoekers in staat om toch drie punten mee te nemen: 1-2. De ploeg van Vicente del Bosque bleef voor de 31ste maal ongeslagen.

Spanje speelde in de eerste helft op onherkenbare wijze. Mede door een uitstekend opererende Mehmet Aurelio slaagden Marcos Senna en Xabi Alonso er niet in om het middenveld van la selección española van de gebruikelijke kracht te voorzien. Toch waren de eerste kansen voor de bezoekers. Een poging van afstand van Albert Riera was een prooi voor Volkan Demirel, evenals een inzet van Fernando Torres.

Op het moment dat Spanje meer druk zette op het doel van Volkan, sloeg Turkije toe. Na een slimme pass van Arda Turan vanaf links ontsnapte Tuncay Sanli aan de aandacht van de verdediging en kon Semih Senturk uit diens voorzet intikken. Niet veel later kwam Tuncay maar net tekort op een pass van opnieuw Turan. Het was een fase waarin de ploeg van Del Bosque zichtbaar moeite had met de opponent.

Nihat Kahveçi had de wedstrijd rond de rust reeds kunnen beslissen. Op de rand van het strafschopgebied schoot de aanvaller van Villarreal de bal vlak voor de hervatting over het doel van Iker Casillas. En ook na de theepauze had Nihat het vizier niet op scherp. Na een aanval via Ardan Turan en Semih Senturk miste hij eveneens het doel.

Na een uur spelen kwam de Europees kampioen op gelijke hoogte. Een hoekschop van Xavi kwam terecht bij Fernando Torres, wiens kopbal de handen van İbrahim Üzülmez raakte. Scheidsrechter Michael Riley twijfelde geen moment en wees naar de stip. Xabi Alonso faalde niet en stuurde Volkan de verkeerde hoek in: 1-1.

In een enerverende slotfase kon de krachtmeting alle kanten op. Volkan redde na een uitbraak van Spanje via Santi Cazorla op een krachtig schot van Torres, terwijl Casillas aan de andere kant van het veld redding bracht op een inzet van Tuncay. In blessuretijd sloeg Spanje toe. Invaller Dani Güiza ontsnapte aan de rechterkant en hield het overzicht. De geheel vrijstaande Riera kreeg het Ali Sami Yen muisstil.

Bron: Voetbalzone.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!