Van Bommel blij met rentree

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 21 april, 2009 | Gepost om 14:15 uur | 430 keer bekeken
Sinds vorig jaar augustus mag Mark van Bommel zich opnieuw Oranje-international noemen. De middenvelder van Bayern München moest het Nederlands elftal twee jaar lang vanaf de zijlijn volgen door een slechte relatie met Marco van Basten, maar lijkt inmiddels geruisloos te zijn teruggekeerd in het middenrif van de ploeg die zo goed presteert.

In gesprek met de officiële website van de KNVB geeft Van Bommel aan dat gelukkig te zijn dat de gesprekken rond zijn terugkeer in het nationale team inmiddels vrijwel zijn verstomd. “Ik ben blij dat het zonder teveel gedoe is verlopen. Komt natuurlijk ook door de goede resultaten. We hebben eigenlijk alles gewonnen. Dan is er voor veel mensen ook geen reden om te klagen”, aldus Van Bommel.

Inmiddels staat de teller op 49 interlands, en lijkt niets de oud-PSV’er in de weg te staan om opnieuw te figureren op een groot eindtoernooi. Over zijn eigen inbreng in de WK-kwalificatiereeks tot dusverre is hij ook tevreden. “Twee assists en een doelpunt tegen Noorwegen, dat is niet verkeerd.” In clubverband was er de laatste tijd echter wel het één en ander te doen rondom Van Bommel. Hij wilde graag bij Bayern München blijven, maar de contractonderhandelingen leken nogal lang aan te houden.

Uiteindelijk kwam er een overeenkomst voor één jaar extra uit. Ook al wilde ik graag voor twee jaar bijtekenen, ik ben blij dat ik bij Bayern kan blijven”, zegt Van Bommel over de perikelen bij der Rekordmeister. “Het is een grote club die altijd voor de prijzen speelt. En mijn gezin voelt zich er goed. Op zich wilde ik nog wel naar een ander land verhuizen, maar dan alleen voor een heel grote club.”

Een terugkeer naar PSV, de club waar hij de dirigent op het middenveld was en vier landstitels mee pakte, acht Van Bommel nog te vroeg. “Bij Bayern kan ik ieder jaar om alle prijzen spelen. Het is niet zo dat ik al een afspraak heb met PSV of dat er een voorcontract is getekend. Wat er na volgend seizoen gebeurt, zie ik dan wel weer.’’

Bron: Voetbalzone


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!