van Marwijk komt clubs tegemoed

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 april, 2009 | Gepost om 8:53 uur | 488 keer bekeken
Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 10 oktober zo goed als zeker een vriendschappelijke interland in en tegen Australië. In die periode worden wereldwijd WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld, maar Oranje eindigt haar reeks al een maand eerder met de uitwedstrijd tegen Schotland (9 september).

Omdat het een zware trip betreft – de vliegtijd naar Australië bedraagt exclusief tussenstops ongeveer 22 uur – heeft bondscoach Bert van Marwijk bij de voorlopige planning rekening gehouden met de clubbelangen. ‘Het is nog niet honderd procent zeker dat we gaan, maar ik heb als voorwaarde gesteld dat we slechts één wedstrijd spelen’, aldus Van Marwijk.

‘Daardoor kunnen de spelers ruim op tijd bij hun club terug zijn. Waarschijnlijk is dat op dinsdag, zodat iedereen vier of vijf dagen heeft om zich bij zijn club op de volgende competitiewedstrijd voor te bereiden. En met tussenstops zullen we zorgen dat de vermoeidheid binnen de perken blijft. Het lijkt me goed om eens onder andere omstandigheden met de selectie op pad te gaan en Australië is als waarschijnlijke WK-deelnemer een interessante tegenstander.’

Australië wordt gecoacht door Pim Verbeek, voorheen trainer van onder meer Feyenoord en Zuid-Korea. Beide landen troffen elkaar voor het laatst op 6 september 2008. Australië won in Eindhoven met 2-1. Oranje speelde een helft lang met tien man na een rode kaart voor doelman Maarten Stekelenburg.

Bron: VI.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!