Geen vervolg voor Nederland B

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 18 mei, 2009 | Gepost om 23:00 uur | 284 keer bekeken
Nederland B houdt na één jaar weer op te bestaan. De KNVB ziet de meerwaarde van het elftal niet meer in nu Jong Oranje vanaf september een nieuwe EK-kwalificatiereeks ingaat.

Bondscoach Bert van Marwijk benadrukt dat hij tevreden is over het schaduwteam. “Nederland B heeft de afgelopen maanden wat ons betreft aan de verwachtingen en doelstellingen voldaan. Nadat Jong Oranje, de lichting ‘86, zich het afgelopen najaar niet had geplaatst voor het Europees kampioenschap in Zweden, wilden we door middel van Nederland B voorkomen dat de spelers die dicht tegen het ‘grote’ Oranje aanzitten tussen wal en schip zouden vallen”, zegt hij tegen OnsOranje.

“Amrabat, Braafheid, Elia, Mendes da Silva, Schaars, Van der Wiel en Wielaert hebben zich via Nederland B in de kijker gespeeld bij het A-team”, zo oordeelt Van Marwijk. Hij concludeert daaruit dat de herintrede van Nederland B niet voor niets is geweest. “Dat geeft aan dat het project zijn waarde heeft gehad. Vanaf september ontstaat een andere situatie, aangezien Jong Oranje dan weer kwalificatie gaat spelen en de belangrijkste peiler onder het B-elftal wegvalt.”

Johan Neeskens was het afgelopen jaar de coach van Nederland B. De oud-trainer van NEC Nijmegen werd geassisteerd door Dennis Bergkamp, die onlangs slaagde voor de versnelde cursus Coach Betaald Voetbal. Ook oud-prof Arthur Numan bemoeide zich met het team.

Bron: voetbalprimeur


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!