Sneijder niet tegen Ijsland en Noorwegen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 29 mei, 2009 | Gepost om 14:50 uur | 702 keer bekeken
Wesley Sneijder zal niet in actie komen tijdens de twee WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen IJsland en Noorwegen. De middenvelder van Real Madrid kampt met een hamstringblessure.

Door de kwetsuur heeft Sneijder de laatste weken nauwelijks met de Spaanse club mee kunnen trainen. “Hij is te geblesseerd”, liet bondscoach Bert van Marwijk vrijdag weten in Hoenderloo.

Volgens de keuzeheer is het afhaken van Sneijder een groot gemis voor Oranje. “Dit is zeker een streep door de rekening. Wesley kan heel goed vertalen hoe wij willen voetballen, dat zie je ook aan zijn kwaliteiten.”

Ook Ibrahim Afellay maakt geen deel uit van de 22-koppige selectie van Oranje. De PSV’er haakte afgelopen week al af. “Hij was zelfs te geblesseerd om buiten te revalideren”, aldus de bondscoach.

Achter de namen van Robin van Persie en Demy de Zeeuw staan nog vraagtekens. De Arsenal-aanvaller zal dinsdag zijn verstandskiezen laten trekken, De Zeeuw kampt met een virus. Van Marwijk verwacht beide spelers in de loop van volgende week terug.

Eljero Elia mag zich mogelijk gaan opmaken voor zijn debuut voor het Nederlands elftal. De aanvaller van FC Twente – die de laatste dagen stage liep bij de ploeg van Van Marwijk – is voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal.

“Die keuze is niet alleen gebaseerd op zijn spel tijdens het trainingskamp”, aldus Van Marwijk. “Wij volgen Elia al langer en hij heeft de laatste dagen een positieve indruk op ons gemaakt. Inmiddels zijn er al vijf spelers van Nederland B naar de A-selectie verhuisd. Dat moet een stimulans zijn voor die jongens.”

Nederland speelt op 6 juni in en tegen IJsland en ontvangt vier dagen later Noorwegen in De Kuip. De ploeg van Van Marwijk heeft aan drie punten genoeg om zich definitief te plaatsen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Bron: Voebalprimeur


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!