Van Marwijk: We gaan voor het hoogste

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 18 mei, 2009 | Gepost om 23:03 uur | 383 keer bekeken
Het Nederlands elftal moet zich nog kwalificeren voor het WK, maar de voorbereidingen op het eindtoernooi zijn al in volle gang. In het programma Holland Sport sprak bondscoach Bert van Marwijk maandag onder andere over de verblijfplaats van Oranje in Johannesburg.

,,Ik houd er niet van om al naar Zuid-Afrika af te reizen zonder dat we zijn gekwalificeerd. Maar in dit vak moet je professioneel zijn en vooruit denken om je goed voor te bereiden”, vertelde Van Marwijk tegen presentator Wilfried de Jong. ,,In Zuid-Afrika is veel hoogteverschil en dat mogen we niet onderschatten. Je kunt op zeeniveau spelen, maar op 1700 meter is ook een optie. Wij hebben voor een hotel op 1700 meter hoogte gekozen in Johannesburg.”
Van Marwijk heeft een goed gevoel over de verblijfplaats. ,,We hebben een grote tuin met veel vrijheid. De spelers kunnen tennissen, wandelen en rustig zitten. Ook is het winkelcentrum op loopafstand.”

De spelers slapen alleen op een kamer. ,,De spelers staan onder grote druk. Het is prettig om dan privacy te hebben.”
Over de kansen van Oranje wilde de bondscoach nog weinig zeggen. Wel meldde hij dat zijn elftal voor het hoogste gaat. ,,Anders heeft het geen zin om te gaan. Dat besef heb ik vanaf dag één op de jongens proberen over te brengen. De wil om echt iets te bereiken is een gevoel dat moet ontstaan in de groep.”

Bron: Onsoranje


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!