Kesler: We gaan voor de finale…

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 juni, 2009 | Gepost om 8:38 uur | 153 keer bekeken
Henk Kesler vierde de kwalificatie van Oranje voor het wereldkampioenschap van 2010 na afloop van de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen IJsland in de kleedkamer met de selectie. ,,Dat was al een mooi feestje”, zei de directeur betaald voetbal met een glas champagne in zijn hand tegen RTL.

,,We zijn na zes wedstrijden al zeker van kwalificatie. Dat is zelden vertoond. Zo nu en dan was de kwalificatie een lastig traject.”

Bondscoach Bert van Marwijk nam afgelopen week naar eigen zeggen met enige verbazing kennis van de eis van de KNVB dat Oranje in Zuid-Afrika minimaal de halve finale moet halen. ,,Dat staat inderdaad niet in zijn contract”, aldus Kesler.

,,Maar dat is niet nieuw, het was altijd al zo. Het staat zo opgeschreven in het beleidsplan van de KNVB. Maar ik ben Bert net al tegengekomen en heb hem gezegd dat de ambitie is bijgesteld. We gaan nu voor de eerste of tweede plaats”, glimlachte hij.

Kesler vond Nederland in Reykjavik goed spelen. ,,De eerste helft was buitengewoon goed voetbal. Dit team heeft heel veel potentie. Een voordeel van deze vroege kwalificatie is dat we de logistiek nu goed kunnen afstemmen. We lopen voor op de rest.” (ANP)


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!