Oranje kwalificeert zich voor WK 2010

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 6 juni, 2009 | Gepost om 23:30 uur | 1.117 keer bekeken
Na Zuid-Afrika, Japan, Australië en Zuid-Korea heeft het Nederlands elftal zich zaterdagavond als eerste Europese ploeg geplaatst voor het aankomende WK. De manschappen van Bert van Marwijk hadden niet veel last van IJsland, dat twee doelpunten in het eerste kwartier niet te boven kwam (1-2). Door de overwinning blijft Oranje zonder puntverlies in de WK-kwalificatiecyclus en mag het zich gaan opmaken voor het WK van 2010.

Het Nederlands elftal zal echter met gemengde gevoelens op het duel in IJsland terugkijken. De ploeg van Van Marwijk, met Dirk Kuyt op de plek van Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart terug in de basis, begon nog wel uitstekend aan het duel in Reykjavik en maakte in de eerste helft met snel combinatiespel indruk. Na een kwartier stond Oranje dan ook al op een comfortabele voorsprong. Op aangeven van Van der Vaart opende Nigel de Jong na negen minuten de score, waarna Mark van Bommel de marge zes minuten later verdubbelde met een knap schot uit de tweede lijn.

De honger van Oranje bleek na deze doelpunten alles behalve gestild te zijn. De ploeg ging verder met het zoeken van de aanval en het was dan ook een wonder dat de score niet verder uitgebouwd werd. Arjen Robben was drie keer dichtbij, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Ook Van der Vaart zette Gunnleifur Gunnleifsson aan het werk en Robin van Persie raakte na de fraaiste aanval van de eerste helft de paal. De aanvaller was het eindstation van een fijne combinatie met Van Bommel en Van der Vaart en kende vervolgens geen geluk in de afronding.

IJsland kon hier maar weinig tegenover zetten. De thuisploeg was simpelweg niet bij machte om het de defensie van Oranje lastig te maken en kwam in de eerste helft niet verder dan één ongevaarlijk schot op doel. Het leek duidelijk te zijn dat de bezoekers de score in de tweede helft verder zouden uitbouwen, maar hier slaagde Oranje niet in. Via Robben werd het vlak na rust nog wel een keer gevaarlijk, maar meer grote kansen volgden niet. IJsland mocht zelfs gaan denken aan de aansluitingstreffer.

Van Marwijk besloot om in te grijpen. De bondscoach bracht Huntelaar in de ploeg voor de onzichtbare Kuyt en gaf ook Ryan Babel een kans (vervanger van Van der Vaart), maar ook de twee verse krachten konden er niet voor zorgen dat Nederland terugkwam op het niveau van de eerste vijfenveertig minuten. Drie minuten voor tijd resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Kristjan Sigurdsson bracht de spanning terug met een rake kopbal uit een hoekschop, maar de gelijkmaker zou nooit vallen. Aan de overkant raakte Huntelaar uit een vrije trap nog de lat, maar voor het resultaat maakte het weinig uit: Oranje gaat voor de negende keer in de historie naar een WK.

Bron: Voetbalzone


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

1 reactie op “Oranje kwalificeert zich voor WK 2010”

  1. Koos op 6th juni, 2009 11:57 pm

    Klasse, gefeliciteerd !

Geef jouw mening over dit artikel!