Oranje simpel langs Noorwegen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 10 juni, 2009 | Gepost om 23:38 uur | 520 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft ook zijn zevende WK-kwalificatie winnend afgesloten. In een drijfnatte Kuip kwam Noorwegen er niet aan te pas. De 2-0 zege van Oranje was een matige weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In de aanloop naar het duel met de Noren had bondscoach Bert van Marwijk een signaal afgegeven: ondanks kwalificatie voor het WK mocht Oranje niet verslappen. Zelf onderstreepte de trainer die stelling door een vrijwel ongewijzigd basiselftal het veld in te sturen ten opzichte van de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen IJsland van zaterdag. Slechts Stijn Schaars was nieuw; hij verving de geschorste Nigel de Jong.

Op het veld lieten de spelers zien dat zij zich konden vinden in het streven van Van Marwijk. Vanaf de aftrap nam Oranje het initiatief tegen de teleurstellend acterende Noren. De gasten waren naar Nederland gekomen in de wetenschap dat ze een goed resultaat neer moesten zetten, maar het team van bondscoach Egil Olsen zocht nauwelijks de aanval. John Carew maakte als enige spits bij de Noren weinig klaar.

Het naar omstandigheden (de grasmat in De Kuip had te lijden onder flinke regenbuien) soepel combinerende Nederlands elftal kreeg al vroeg in de wedstrijd kansen. Dirk Kuijt kopte een keer net over het Noorse doel en een goal van Robin van Persie werd ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. De openingstreffer kwam voort uit een stilstaande situatie. Rafael van der Vaart bracht een vrije trap voor het doel en André Ooijer kopte de bal langs keeper Jon Knudsen: 1-0.

De zege van Oranje kwam heel even in gevaar toen Morten Gamst Pedersen vlak na rust gevaarlijk op doel schoot, maar Maarten Stekelenburg ranselde de bal uit zijn doel. Niet veel later besliste Arjen Robben de wedstrijd. De linksbuiten kreeg de bal aangespeeld door Van Persie en schoot hard en laag raak in de verre hoek: 2-0. Na die tweede goal ging Nederland iets slordiger spelen en daardoor veranderde er niets meer aan de stand.

Met 21 punten uit zeven wedstrijden gaat Oranje soeverein aan de leiding in Groep 9. Noorwegen raakte verder achterop bij de concurrenten voor de tweede plaats. Met drie punten uit vijf wedstrijden staan de Noren laatste. De achterstand op nummer twee Schotland bedraagt vier punten.

Bron: VI


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!