van Marwijk wil zonder puntverlies afsluiten

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 6 juni, 2009 | Gepost om 23:48 uur | 159 keer bekeken
Bert van Marwijk was tevreden met het spel van het Nederlands elftal tijdens de eerste helft tegen IJsland. De bondscoach zag Oranje het voetbal spelen wat hij nastreeft.

“Ik heb genoten van de eerste helft, maar iets minder van het benutten van de kansen”, zei de bondscoach tegen RTL, nadat Oranje zich na de 2-1 zege had geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika.

“We kregen zeven of acht opgelegde mogelijkheden”, vertelde Van Marwijk. “Halverwege hadden we al met 4-0 of 5-0 voor moeten staan. Dat was ook de kritiek die we in de rust hebben geuit. We vonden steeds de vrije man op het middenveld. Later sloop er wat nonchalance in de ploeg.”

Tegelijkertijd bleef de bondscoach realistisch. “Het voetbal van de eerste helft moeten we straks ook tegen heel goede ploegen kunnen laten zien. IJsland was naar mijn mening wel de zwakste tegenstander tot nu toe in de kwalificatie. Het is nu zaak de kwalificatiereeks af te sluiten zonder puntenverlies. Ik wil woensdag ook graag winnen van Noorwegen.”

Van Marwijk heeft met Oranje een jaar om zich voor te bereiden op het WK. De KNVB heeft in het beleidsplan staan dat Oranje de laatste vier moet halen. “Niemand hoeft mij druk op te leggen”, zei Van Marwijk. “Dat doe ik zelf wel. We gaan voor het hoogst haalbare.”

Bron: Voetbalprimeur


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!