FIFA maakt groepshoofden in oktober bekend

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 september, 2009 | Gepost om 14:30 uur | 358 keer bekeken
Het is nog onduidelijk of Nederland bij de loting voor het WK van 2010 wordt ingedeeld als groepshoofd. De wereldvoetbalbond FIFA zal medio oktober bekend maken welke acht landen een op papier gunstigere loting krijgen.

Op 4 december wordt er geloot voor de groepsfase van het WK, maar nog onduidelijk is op basis van welke criteria zal worden bepaald wie groepshoofd wordt. “Ik heb contact opgenomen met de FIFA, maar men maakt de groepshoofden na de laatste reguliere voorrondewedstrijden – dus voor de play-offs – medio oktober bekend”, aldus perschef Kees Jansma tegenover Sportweek.

Duidelijk is in ieder geval dat Zuid-Afrika één van de acht groepshoofden is. Nederland maakt met een derde plaats op de wereldranglijst ook een goede kans. Daartegenover staan echter de matige prestaties op de afgelopen twee WK-edities: een niet-deelname en een achtste finale.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!