Giovanni: Dit is fantastisch

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 september, 2009 | Gepost om 22:36 uur | 208 keer bekeken
Het Nederlands elftal won woensdagavond ook haar laatste WK-kwalificatieduel met 0-1 van Schotland. Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst was na afloop dan ook een tevreden man.

“Ik denk dat we trots kunnen zijn, 24 punten uit acht wedstrijden halen is fantastisch”, aldus de linksback direct na afloop van het duel tegenover de camera’s van RTL. “Vandaag hebben we goed gespeeld, veel beter dan tegen Japan. Het is dan ook lekker dat we winnen, zeker omdat je weet dat Schotland moet. Het is hier een heksenketel, maar desondanks hebben we ons goed staande gehouden.”

Schotland kreeg overigens wel enkele uitstekende kansen, met name in de eerste helft. Van Bronckhorst was dan ook zeer te spreken over het optreden van Michel Vorm, die de geblesseerde Maarten Stekelenburg verving. “Wij hadden over het algemeen wel wat meer overwicht, maar de grootste kans was in de eerste helft voor Kenny Miller. Daar redde Michel Vorm knap. Michel keepte sowieso fantastisch, een groot compiment voor hem.”

De routinier vond niet dat Oranje pas het verschil maakte nadat matchwinner Eljero Elia inviel voor Arjen Robben. “Het breekpunt was denk ik al voor de wissel van Elia, toen we flink wat kansen kregen. Scoren deden we toen echter nog niet. Elia kreeg één kans en die maakt hij dan ook meteen. Zaterdag viel hij al goed in, vandaag idem dito.”

Met de perfecte score uit acht wedstrijden heeft het Nederlands elftal een uitstekende WK-kwalificatie achter de rug. Van Bronckhorst: “We wilden vandaag gewoon heel graag winnen. We wilden die 24 punten hebben om zo een kans te hebben op een plek in pot 1 tijdens de loting voor het WK. Dit is een goede overwinning, een belangrijke overwinning voor het Nederlands elftal.”

Voetbalprimeur


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!