Glenn Loovens gaat debuteren tegen Japan

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 4 september, 2009 | Gepost om 14:03 uur | 111 keer bekeken
Glenn Loovens zal tijdens de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Japan zo goed als zeker aan spelen toekomen. Dat zou betekenen dat de 25-jarige verdediger van Celtic zijn debuut voor Oranje gaat maken.

Loovens speelt waarschijnlijk in het centrum van de verdediging op de plaats van de geblesseerde André Ooijer. Bondscoach Bert van Marwijk wilde donderdag de basisplaats van Loovens nog niet bevestigen. “Maar de kans is heel groot dat hij speeltijd krijgt.”

Tijdens de trainingen maakt de verdediger tot dusver een goede indruk op de keuzeheer. “Hij is een sterke verdediger die goed kan koppen en een redelijk trap heeft. Ik vind dat hij tijdens de trainingen goed overeind blijft. En dat is knap als je ziet op wat voor niveau hier soms wordt gevoetbald.”

Dat de spitsen in het Schotse voetbal niet van topniveau zijn, vormt voor Van Marwijk geen groot probleem. “Het is natuurlijk beter van wel, maar ik heb ook gezien dat hij onlangs als een van de weinige spelers van Celtic overeind bleef tegen Arsenal. Dat zegt toch wel iets.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!