Noorwegen eindigt als tweede

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 september, 2009 | Gepost om 22:54 uur | 247 keer bekeken
Het Nederlands elftal kan een bloemetje vanuit Noorwegen verwachten. De Scandinaviërs wonnen woensdagavond zelf met 2-1 van Macedonië en passeerden dankzij de zege van Oranje Schotland op de ranglijst. Noorwegen eindigt nu als tweede in Groep 9 en mag blijven hopen op het WK.

Of de equipe in aanmerking komt voor de play-offs is echter nog maar de vraag. De acht beste nummers twee mogen met elkaar gaan uitmaken wie er naar het WK gaat, wat betekent dat er één runner-up wordt teleurgesteld. Noorwegen behaalde slechts tien punten en staan er daarmee niet bijzonder goed op. Daarbij moet wel gezegd worden dat in de andere poules de resultaten tegen de nummer laatst niet worden meegeteld, omdat zij twee duels meer spelen dan Noorwegen en co deden.

Wat de uitkomst ook gaat worden: de Noren doen nog mee. Zij konden zich woensdag geen beter begin van de wedstrijd voorstellen. Het duel was nog geen twee minuten oud, toen Edin Nuredinoski in de fout ging. De verdediger van Macedonië wist een voorzet niet goed te verwerken, waardoor de bal in de voeten kwam van Thorstein Helstad. De aanvaller nam het presentje dankbaar in ontvangst en opende de score.

Deze marge werd twintig minuten later verdubbeld door John Arne Riise. De linksback van AS Roma mocht aanleggen voor een vrije trap na een overtreding op John Carew, en waar iedereen op een voorzet rekende, schoot Riise de bal in één keer op doel. Doelman Edin Nuredinoski reageerde te laat op het verrassende schot en moest voor de tweede maal vissen. Namens de bezoekers deed Boban Grncarov nog wel wat terug, maar de gelijkmaker viel nooit.

Voetbalzone


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!