Oranje gaat voor het wereldkampioenschap

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 17 september, 2009 | Gepost om 12:26 uur | 183 keer bekeken
Het Nederlands elftal reist in de zomer van 2010 maar met één doel af naar Zuid-Afrika: wereldkampioen worden. Assistent-trainer Frank de Boer en verdediger André Ooijer nemen met minder niet genoegen.

De rechterhand van bondscoach Bert van Marwijk is, evenals verdediger Ooijer, optimistisch over de kansen van Oranje in Zuid-Afrika. “Waarom niet? We hebben genoeg kwaliteit om van iedereen te kunnen winnen. Natuurlijk houden we rekening met andere landen die dezelfde missie hebben en met hetzelfde vertrouwen als wij naar Zuid-Afrika reizen”, zegt de oud-international op de website van de FIFA.

De Boer weet op voorhand welke landen Nederland het meest in de gaten zal moeten houden tijdens het wereldkampioenschap. “Brazilië ziet er uitstekend uit, Spanje ook, Engeland is erg sterk en je weet bovendien dat er altijd landen zijn die je niet mag uitvlakken op een groot toernooi. Maar onze missie is helder: wereldkampioen worden”, aldus De Boer.

Nederland, dat zich met acht zeges op rij feilloos plaatste voor het WK, kan zich al enige tijd richten op het mondiale kampioenschap. De manier waarop Oranje zich plaatste voor het WK geeft vertrouwen, vindt ook Ooijer. “Winnen wordt een gewoonte. Je ziet dat met alle goede ploegen over de gehele wereld.”

“Een wedstrijd beginnen en er al vanuit gaan dat je wint is een belangrijk aspect. Het is tot nog toe geweldig, want geen enkel kwalificatieduel is makkelijk. In onze groep zat geen zwakke tegenstander, dus het is bevredigend dat je elke wedstrijd winnend af kan sluiten. Op het WK zal dat ons vertrouwen geven.”

Voetbalprimeur.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!