Oranje zonder puntverlies naar WK

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 september, 2009 | Gepost om 22:41 uur | 268 keer bekeken
Met de overwinning op Schotland heeft het Nederlands elftal woensdagavond een plaats in de geschiedenisboeken bemachtigd. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk heeft de kwalificatiereeks voor het WK 2010 afgesloten zonder puntverlies. Het is pas vier keer eerder voorgekomen dat een land er in slaagt alle kwalificatieduels voor een EK of WK te winnen.

Oranje heeft zich in een kort rijtje geschaard met West-Duitsland (WK 1982), Frankrijk (EK’s 1992 en 2004) en Tsjechië (EK 2000). Deze landen zijn tot nu toe als enige in staat geweest een kwalificatiecyclus van minstens acht wedstrijden af te sluiten met louter overwinningen.

Het Nederlands elftal is onder Van Marwijk bezig aan een sterke serie interlands. De Europees kampioen van 1988 is al elf wedstrijden ongeslagen (negen overwinningen en twee gelijke spelen). De langste reeks interlandwedstrijden zonden nederlaag onder één bondscoach werd neergezet door Dick Advocaat. De toekomstig bondscoach van België bleef in 2004 en 2005 maar liefst achttien duels ongeslagen met Oranje. De kleine generaal laat Marco van Basten (zestien duels ongeslagen) en Guus Hiddink (vijftien) achter zich.

Voetbalzone


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!