Van der Sar houdt deur voor Oranje open

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 september, 2009 | Gepost om 7:58 uur | 116 keer bekeken
Edwin van der Sar sluit niet uit dat hij tijdens het WK in Zuid-Afrika bij het Nederlands elftal onder de lat staat. “Het is een nationale discussie”, zei de doelman nadat hij op door Telesport georganiseerde Gala Voetballer van het Jaar uit handen van Marco van Basten de prijs voor beste doelman van Europa in ontvangst had genomen. “Maar revalideren van mijn blessure is nu het belangrijkste. Daarna richt ik me op Manchester United en dan maar zien wat er met Oranje gebeurt.” Waarmee hij de deur naar het Nederlands elftal niet dichtgooide, maar – bewust of onbewust – openhield.

,,Als ik de lijst zie met keepers, die deze prijzen hebben gewonnen, ben ik blij dat ik er nu tussen sta”, zei de 38-jarige goalie. ,,Vorig jaar won ik de Champions League en werd Petr Cech gekozen, nu verloor ik de eindstrijd en was ik de beste. Ik was blij verrast.” Hoewel dat voor de buitenwereld zo lijkt, denkt Van der Sar niet dat hij elk jaar nog beter wordt. “Ik heb al lange tijd een bepaald niveau en je moet niet vergeten dat de spelers om me heen fantastisch zijn. Met zo’n goede verdediging voel je je prettig. Ik denk, dat ik dat uitstraal.” Langzaamaan merkt hij dat de jaren gaan tellen. “Het fysieke en mentale herstel na een training of wedstrijd duurt wat langer. Het geheim van zo lang door keepen? Je lichaam goed onderhouden en op de juiste momenten je rust pakken.”

Aan de tafel met onder meer Bert van Marwijk, Phillip Cocu, Dick Voorn en Frank de Boer genoot en ontspande Van der Sar zichtbaar. “Het is altijd weer leuk om op het Voetballer van het Jaar Gala te zijn, omdat je heel veel oude bekenden tegenkomt.” Dat gebeurt in Zuid-Afrika – tijdens het WK – wellicht ook. “Maar nogmaals, laten we het stap voor stap bekijken. Fit worden, heeft nu prioriteit.”

Telegraaf.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!