De jongens zijn goed uitgerust

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 6 oktober, 2009 | Gepost om 15:44 uur | 187 keer bekeken
Na een lange zit van 22 uur is het Nederlandse elftal dinsdagavond plaatselijke tijd geland op de luchthaven van Sydney. Aankomende zaterdag speelt Oranje daar om 11.30 uur (’s ochtends) Nederlandse tijd een oefenduel tegen Australië, en meteen na aankomst werd bondscoach Bert van Marwijk al onderworpen aan een klein vragenvuur.

Zo werd de keuzeheer gevraagd naar zijn mening over de afmelding van Nigel de Jong, die maandagavond geblesseerd raakte in de wedstrijd van zijn club Manchester City tegen Aston Villa. “Dat is doodzonde natuurlijk”, reageerde Van Marwijk, die eerder ook al Robin van Persie, André Ooijer, Gregory van der Wiel en Ibrahim Afellay af zag haken.

“Nigel zou een dag later komen omdat hij nog met Manchester City moest voetballen. Maar hij had er hartstikke veel zin in. Echt waar. Hij was overigens niet de enige. Robin van Persie vond het bijvoorbeeld ook heel jammer dat hij niet mee kon”, tekende het ANP op uit de mond van de bondscoach, die vervolgens inging op de rest van de afwezigen. Ook de langdurig geblesseerden Mark van Bommel en Arjen Robben ontbreken namelijk.

“Die zes jongens zijn inderdaad vaak begonnen”, ging de tot nog toe zeer succesvolle bondscoach verder. “En dan missen we ook nog Afellay, die zondag tegen FC Utrecht geblesseerd raakte. Hij heeft mij ook persoonlijk laten weten dat hij baalde van zijn enkelblessure. Het is niet anders, ik kan het niet veranderen.”

Van Marwijk verwacht ondanks het tijdsverschil en de lange vlucht geen problemen voor aanstaande zaterdag. “Ze hebben goed kunnen uitrusten”, zei hij. “Dat is belangrijk, nu zijn ze woensdag of zeker donderdag weer helemaal fit. Dat was voor mij ook een voorwaarde. Anders waren we hier ook niet helemaal naar toe gekomen. Nu is iedereen komende maandag terug. Dat is dagen eerder dan veel buitenlandse internationals.”

Voetbalzone


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!