Definitieve selectie voor duel met Australië

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 2 oktober, 2009 | Gepost om 12:24 uur | 134 keer bekeken
Bert van Marwijk heeft vrijdagmiddag zijn definitieve selectie voor het oefenduel met Australië, op 10 oktober, vrijgegeven. De bondscoach verraste enigszins met de terugkeer van Orlando Engelaar, terwijl ook Ibrahim Afellay er weer bij is. Laatstgenoemde ontbrak vorige maand vanwege blessureleed. Rafael van der Vaart is zoals bekend gepasseerd.

Voor Engelaar is het alweer enige tijd geleden dat hij het oranje tricot mocht dragen. De lange spelverdeler deed nog mee op 19 november van het vorige jaar tegen Zweden, maar raakte toen uit de gratie vanwege zijn magere prestaties met Schalke 04. Dit jaar is de Rotterdammer weer helemaal opgeleefd, en dus behoort hij weer tot het keurkorps.

Van Marwijk moet het verder doen zonder Arjen Robben, die eerder deze week een blessure opliep aan zijn enkel en binnenkort onder het mes moet. Daardoor keert Ryan Babel terug. Mogelijk haken André Ooijer en Robin van Persie nog af, omdat hun vrouwen in verwachting zijn van een kind. Nigel de Jong reist een dag later naar Australië, omdat hij op 5 oktober nog een competitiewedstrijd met Manchester City voor de boeg heeft.
De volledige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (FC Utrecht), Piet Velthuizen (Vitesse)

Verdediging: Edson Braafheid (Bayern München), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), Glenn Loovens (Celtic), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Orlando Engelaar (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Internazionale), Demy de Zeeuw (Ajax)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (HSV), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool) en Robin van Persie (Arsenal).

Voetbalzone


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!