Jong Oranje wint van Finland

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 9 oktober, 2009 | Gepost om 22:01 uur | 174 keer bekeken
Jong Oranje heeft ook het tweede duel in de strijd om kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2011 gewonnen. De ploeg van bondscoach Cor Pot was in Helsinki met 1-0 te sterk voor de leeftijdgenoten uit Finland

Pot zag zijn ploeg de eerste helft domineren met bij vlagen goed voetbal. De treffer van PSV-verdediger Erik Pieters in de 24ste minuut was dan ook verdiend. Na een kopbal van Siem de Jong uit een corner van Diego Biseswar kreeg de instormende Pieters de bal tegen het lichaam aangeschoten, waarna het leder met veel fortuin in de netten belandde.

Na de openingstreffer trachtte Jong Oranje, dat eerder thuis al met 2-0 had gewonnen van de Finnen, verder uit te lopen. De ploeg kreeg via onder meer Georginio Wijnaldum en Ricky van Wolfswinkel ook goede kansen, maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

Na de theepauze kwam er een ander Jong Finland uit de kleedkamers. De Scandinaviërs gingen vol op zoek naar de gelijkmaker en kregen enkele kansen, maar Tim Krul liet zien een uitstekende doelman te zijn. Jong Oranje speelde op zijn beurt matig in de tweede helft en was met name zeer slordig in de passing.

Desondanks incasseerde het geen tegendoelpunt, waardoor ook het tweede duel in de WK-kwalificatie werd gewonnen. Dinsdag neemt de equipe van Pot het op tegen Jong Polen.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!