Jong Oranje zet Polen opzij

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 14 oktober, 2009 | Gepost om 9:23 uur | 214 keer bekeken
Jong Oranje won dinsdag, onder meer door drie goals van Ricky van Wolfswinkel, met 0-4 op bezoek bij Polen. Dat betekent dat de ploeg van Cor Pot na drie EK-kwalificatiewedstrijden nog geen punt heeft laten liggen. “De jongens hebben enorm professioneel gespeeld. Nu kunnen we vol vertrouwen uitkijken naar het duel met Spanje”, vertelt de bondscoach van de beloften op de officiële website van de KNVB.

Door een onbewuste handsbal van Daryl Janmaat kreeg Polen een strafschop mee, maar Tim Krul bracht redding. “In die fase kwamen we even in de problemen, een klein smetje”, oordeelde Pot. “En ik moet zeggen dat we blij mochten zijn dat Daryl geen rode kaart kreeg voor die handsbal. Gelukkig pakte Tim die bal en namen we het daarna weer over.” Vlak voor rust namen de Nederlanders een 0-2 voorsprong.

“Heel prettig”, blikte Pot terug op het slot van de eerste helft. “In de rust geef je aan dat je moet uitkijken dat je niet direct tegen een aansluitingstreffer aanloopt, maar we speelden geweldig. Dit was voor Polen direct een tik om de oren.” Vooraf verwachtte Pot een lastig duel, maar de tactiek waarmee hij zijn formatie het veld instuurde pakte perfect uit. “We hadden constant een man over op het middenveld, konden de bal daardoor lang in de ploeg houden. En zij twijfelden enorm.”

“Wel iemand doorsturen of toch niet. Daar hebben we uitstekend van geprofiteerd. En ik moet zeggen dat het bij alle goals genieten was. Ik ben heel tevreden. En deze uitslag staat, dit zijn mooie cijfers.” Met negen punten uit drie duels gaat Jong Oranje aan de leiding in de poule en kan de ploeg vol vertrouwen toewerken naar de volgende interlands, tegen Liechtenstein (13 november) en Spanje (17 november).

Voetbalzone


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!