Nordin Amrabat kiest voor Marokko

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 1 oktober, 2009 | Gepost om 10:02 uur | 132 keer bekeken
Nordin Amrabat heeft ervoor gekozen om zich beschikbaar te stellen voor het Marokkaanse elftal. De 22-jarige aanvaller van PSV heeft de keuze op gevoel gemaakt.

De vleugelspits speelde wedstrijden voor Jong Oranje en Nederland B, maar mag door een reglementswijziging van de FIFA alsnog voor het Afrikaanse land kiezen. Woensdag had Amrabat een onderhoud met de Marokkaanse bondscoach Hassan Moumen en heeft hem verteld dat hij beschikbaar is.

‘Ik zie het als een enorme eer dat ze me hebben gevraagd en kijk ernaar uit om mijn eerste wedstrijd in het shirt van Marokko te spelen’, vertelt Amrabat aan De Telegraaf. ‘Al besef ik goed dat ik na mijn liesblessure eerst flink zal moeten knokken voor mijn plaats bij PSV. Dat is nu het belangrijkste.’

Amrabat stond ook op de radar bij Bert van Marwijk, de bondscoach van Oranje. Zo was hij aanwezig toen het Nederlands elftal een extra trainingsstage afwerkte voor de interlands tegen IJsland en Noorwegen afgelopen juni. Waar Nederland zich soeverein plaatste voor het WK 2010, is aanwezigheid in Zuid-Afrika voor Marokko een schier onmogelijke opgave.

De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon op 10 oktober komt te vroeg voor Amrabat. ‘Er moet officieel dispensatie aangevraagd worden. Dat is een formaliteit, maar het duurt drie weken’, weet Amrabat. ‘De eerste mogelijkheid is dus de thuiswedstrijd tegen Kameroen op 14 november.’

VI.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!