Oranje blijft steken op een gelijkspel

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 10 oktober, 2009 | Gepost om 22:42 uur | 202 keer bekeken
Oranje is er in een weinig enerverend duel niet in geslaagd Australië te verslaan. Nederland verzuimde in Syndey te scoren en bleef zodoende steken op een doelpuntloos gelijkspel.

De vijftiende interland onder bondscoach bert an Marwijk verloor aan aanzien door de afwezigheid van maar liefst zes basisspelers. Robin van Persie en Arjen Robben ontbraken op de flanken. Mark van Bommel en Nigel de Jong vormden geen vertrouwd duo centraal op het middenveld. Gregory van der Wiel en André Ooijer waren niet inzetbaar in de defensie.

De conditie van het speelveld in Sydney riep eveneens de vraag op waarom het Nederlands elftal middenin het seizoen zo’n 44 uur in het vliegtuig gaat zitten. Het was door de vele regenval van de laatste dagen moeilijk voetballen op de doorweekte grasmat van het met ruim 40.000 toeschouwers volgepakte Sydney Football Stadium.

Daarbij weigerde Australië, spelend met Brett Holman (AZ) en David Carney (FC Twente), mee te werken aan een leuke oefenwedstrijd. Bondscoach Pim Verbeek wilde na twee tegenvallende wedstrijden in de kwalificatie voor de Asia Cup kennelijk niet te veel schade oplopen in de aanloop naar de belangrijke ontmoeting van woensdag tegen Oman. Hij koos voor een strategie met zo veel mogelijk spelers achter de bal.

Van Marwijk was vooral benieuwd hoe zijn afwezige basisspelers zouden worden vervangen. Hij kon tevreden zijn over Demy de Zeeuw, die centraal op het middenveld beter functioneerde dan Stijn Schaars, zijn voormalige ploeggenoot bij AZ. John Heitinga presenteerde zich als een betrouwbare vervanger voor Ooijer centraal in de defensie.

De afwezigheid van de buitenspelers Robben en Van Persie liet zich zwaar voelen. Eljero Elia stelde teleur op links en rechtsbuiten Dirk Kuyt besloot in de rust zijn gekwetste enkel te ontlasten. Invaller Ryan Babel stichtte na rust ook onvoldoende gevaar. Omdat Kuyt begon op rechts mocht Klaas-Jan Huntelaar na vijf interlands weer eens als centrumaanvaller beginnen. De spits van AC Milan miste in de openingsfase twee grote kansen. Rechtsback Khalid Boulahrouz en Kuyt waren voor rust ook nog dichtbij de openingstreffer.

Elia miste in de 57e minuut de enige mogelijkheid van Oranje na rust. De vele wissels in het laatste half uur werkten ook niet in het voordeel van het Nederlands elftal. Schaars verliet het speelveld met een kuitblessure, de grieperige Wesley Sneijder, Giovanni van Bronckhorst en De Zeeuw mochten ook voortijdig naar de kant. Alleen doelmannen Michel Vorm, Piet Velthuizen en de gekwetste Glenn Loovens reisden uiteindelijk naar Australië zonder dat ze speeltijd kregen.

(ANP)


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!