Oranje speelt 14 november tegen Italië

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 13 oktober, 2009 | Gepost om 16:53 uur | 452 keer bekeken
Het Nederlands elftal zal op 14 november aanstaande in Pescara aantreden voor een oefenwedstrijd tegen Italië. De bonden van beide landen hadden de afspraak voor een amicale ontmoeting al langer in de agenda staan, maar konden het nieuws pas officieel bevestigen nadat de Squadra Azzurra zich rechtstreeks plaatste voor het WK.

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver voor de regerend wereldkampioen. Bij Ierland werd op het nippertje met 2-2 gelijkgespeeld, waardoor bondscoach Marcello Lippi en zijn staf alvast aan de slag kunnen met de voorbereidingen op het eindtoernooi. Oranje verzekerde zich in september al van het WK-ticket.

De ontmoeting tussen Italië en Nederland wordt de zeventiende in de voetbalgeschiedenis van beide landen. Bij de eerdere zestien edities ging de winst zeven keer naar Italië en slechts drie maal naar Oranje. De overige duels eindigden in een gelijkspel. Naast de wedstrijd tegen Italië oefent het Nederlands elftal op 18 november nog thuis tegen Paraguay. Ook dat land is reeds gekwalificeerd voor het WK.

Voetbalzone


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!