Van Marwijk tevreden na duel Australië

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 10 oktober, 2009 | Gepost om 22:44 uur | 219 keer bekeken
Bondscoach Bert van Marwijk was na afloop van het oefenduel met Australië een tevreden man. Hij zag zijn ploeg weliswaar niet winnen, maar somde tegenover de camera van SBS voldoende positieve punten op.

In Sydney hielden Oranje en Australië elkaar in bedwang: 0-0. Het Nederlands elftal had echter de bovenhand in het duel met de Aussies. Gezien de vele vervangers in de ploeg, was Van Marwijk goed te spreken over de prestatie van zijn equipe. “Het is goed gegaan, met andere jongens op het veld. We hebben vandaag ook een herkenbare manier van voetballen laten zien.”

“Met name het middenveld heeft vandaag goed gespeeld. Ook verdedigend stonden we goed, we hebben bijna niets weggegeven. Wat voor mij belangrijk is, is dat de stijl van voetballen herkenbaar is. Dit is wat we willen en dat bereiken we ook met een hoop andere jongens. Ik kan niet ontevreden zijn.”

De tegenstander van zaterdag verscheen wat minder sterk dan verwacht voor de dag. Ook Van Marwijk zag Australië eigenlijk geen moment aanspraak maken op meer dan een gelijkspel. “Maar dat had misschien ook wel met ons te maken. Het is een hele fysieke ploeg, dat wisten we wel uit het verleden, maar vandaag hebben ze niet de kans gehad dat spel te spelen. Dat is een compliment voor ons.”

“We hebben best een zware week gehad, met die zware reis achter de kiezen”, gaat Van Marwijk verder. “Daarnaast heeft het eigenlijk de hele week geregend. Vandaag was het eindelijk even droog, maar vlak voor de wedstrijd begon het weer. Dan heb je ook nog eens te maken met een zwaar veld. Ondanks de omstandigheden hebben we geprobeerd het spel te maken, dat kost veel kracht.”

Van Marwijk is tevreden over het verloop van de afgelopen week. “Ik ben blij dat we het gedaan hebben”, zegt de bondscoach over de reis naar Australië. “De jongens waren scherp en ook vandaag redelijk fit, terwijl het toch zwaar was. De spelers hebben deze week en tijdens dit duel veel discipline getoond. We gaan weer een klein stukje voorwaarts, daarmee kunnen we niet ontevreden zijn.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!