Jong Oranje verslaat Jong Spanje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 18 november, 2009 | Gepost om 10:19 uur | 266 keer bekeken
Jong Oranje heeft met 2-1 gewonnen van Jong Spanje. De ploeg had minder balbezit en minder kansen, maar was zeer effectief in de afwerking.

Bondscoach Cor Pot had enkele aanpassingen moeten doen aan zijn team. Nick Viergever, Siem de Jong, Kevin Strootman, Bas Dost en Diego Biseswar ontbraken om uiteenlopende redenen in vergelijking met het duel met Jong Liechtenstein van vrijdag. Rens van Eijden, Erik Falkenburg, Vurnon Anita, Luuk de Jong en Joshua John vervingen hen.

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal had Jong Oranje moeite met de vlot combinerende leeftijdsgenoten uit Spanje. Het resulteerde al snel in een kans voor Diego Capel. De aanvaller van Sevilla mikte echter naast het doel van Tim Krul.

De ploeg van Pot kwam er in eerste instantie sporadisch uit en Anita en Georginio Wijnaldum waren dan meestal de aanjagers. Het tweetal bereidde binnen het kwartier ook de verrassende openingstreffer voor. De Ajacied vond met een vileine steekpass de Feyenoorder, die vervolgens voortrok. Door een botsing van doelman Sergio Asenjo en Alberto Botía kwam de bal voor de voet van Falkenburg. De Spartaan schoot eenvoudig binnen.

Tot de rust bleef Jong Oranje overeind. Al mocht het bepaald niet klagen dat een vrije trap van Daniel Parejo en een kopbal van Alba op de paal eindigden. In de blessuretijd toonde Krul zijn klasse door een vrije trap van Capel klemvast te pakken.

Na de hervatting veranderde weinig aan het spelbeeld. De bezoekers waren nadrukkelijk vaker in balbezit en de middenlijn was was vaak al te ver weg voor Jong Oranje. Toch creëerden de Spanjaarden niet veel kansen. De hechte Nederlandse defensie, met een uitblinkende Jeffrey Bruma, bleef relatief eenvoudig overeind.

Na ruim een uur werd het 2-0. Uit het enige moment van Oranje dreiging kopte Wijnaldum, in volledige vrijheid, een voorzet van John achter Asenjo. Ook dit doelpunt had zijn oorsprong bij Anita en viel net als de eerste behoorlijk onverwacht uit de lucht.

Kort nadat Capel via Krul de paal had geraakt viel tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Cesar Azpilicueta ontsnapte aan de Oranje-defensie, dat collectief aan buitenspel dacht, en de rechtsback schoot via de vingers van Krul binnen.

In de slotfase, inclusief vijf minuten blessuretijd, kreeg Oranje nog kansen uit de counter, maar mocht vooral boffen dat Xabi Martínez vlak voor tijd de lat raakte. Door de zege behoudt Oranje de perfecte score in de kwalificatiepoule. Tegenstander Spanje volgt op zes punten, maar speelde een wedstrijd minder.

VI.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!