Oranje op volle sterkte tegen Paraguay

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 18 november, 2009 | Gepost om 10:08 uur | 240 keer bekeken
Bert van Marwijk is niet van plan woensdag een tweede garnituur het veld in te sturen tegen Paraguay. De bondscoach gaat het volgens hem sterkst mogelijke Nederlands Elftal opstellen.

Op die manier hoopt Van Marwijk een aantal vaste patronen in zijn elftal te smeden. “Zo vaak spelen we in de aanloop naar het WK niet meer”, verklaart hij. “Ik ga tegen Paraguay dan ook niet spelers extra rust geven. Daar is ook
geen aanleiding toe. In de aanloop van het oefenduel met Australië had Dirk Kuijt wel behoefte aan rust. Daar heb ik toen wel naar geluisterd.”

Met Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder mist Van Marwijk enkele belangrijke spelers door blessures. Toch vreest de keuzeheer niet voor meer fysieke ongemakken. “Het is een echte Zuid-Amerikaanse ploeg. Die kunnen hard en op het
randje spelen.
We moeten gewoon scherp spelen. Dan verklein je vaak de kans op blessures.”

Door de blessure die Van Persie afgelopen weekend opliep voelt Van Marwijk mee met de clubs van spelers die bij hun nationale ploeg geblesseerd raken. “Natuurlijk heb ik begrip voor de clubs.” Toch is het voor de coach geen reden oefenduels af te schaffen of in te perken: “spelers kunnen ook op trainingen of wedstrijden van hun club geblesseerd raken. Als bondscoach wil je bovendien ook af en toe een oefeninterland spelen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!