Van Marwijk: Cruijff had gelijk

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 18 november, 2009 | Gepost om 10:47 uur | 304 keer bekeken
Bert van Marwijk kan zich helemaal vinden in de uitspraken die Johan Cruijff maandag in zijn column deed. De oud-topspeler vond de omgeving rondom Italië – Nederland absoluut niet inspirerend.

Cruijff kon zich daarom ook goed voorstellen dat spelers net een fractie minder scherper waren. Daardoor is de kans op blessures veel groter. De wedstrijd werd gespeeld in Pescara, waar naar Cruijff’s woorden ‘geen hond op de tribune zat’.

Vriendschappelijk voetbal moet altijd ergens om gaan en in een passende entourage worden gespeeld. “Johan verwoordde dat goed”, vertelt Van Marwijk in De Telegraaf. “Ik vond m’n internationals scherp, maar de ambiance met 18.000 toeschouwers was niet passend voor Italië – Nederland. In een vol San Siro ben je alerter en attenter. Niet dat Robin van Persie daar niet geblesseerd zou zijn geraakt, want dat gebeurde gewoon in de actie.”

Woensdag neemt Oranje het in een nagenoeg uitverkocht Abe Lenstra Stadion op tegen Paraguay. De wedstrijd begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden door SBS6.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!