Van Marwijk: Dat het niet goed was, zie ik ook

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 19 november, 2009 | Gepost om 10:54 uur | 247 keer bekeken
Het Nederlands voetbalelftal heeft het jaar woensdag in Heerenveen afgesloten met een 0-0 tegen Paraguay. Het was de derde opeenvolgende doelpuntloze wedstrijd van Oranje, allen met een vriendschappelijk karakter.

Wel bleef het elftal van bondscoach Bert van Marwijk daarmee in het elfde en laatste duel van 2009 zonder nederlaag. De kwalificatiereeks voor de wereldtitelstrijd werd glansrijk doorstaan. “Daar ging het uiteindelijk allemaal om”, zei de trainer.

Het oefenduel in het Abe Lenstra Stadion, de tweede interland ooit in Heerenveen, kende weinig hoogtepunten. Positief was wellicht dat de defensie voor de vijfde achtereenvolgende keer geen treffer tegen kreeg. Verder zal Van Marwijk weinig wijzer zijn geworden van de troosteloze confrontatie. “Het was inderdaad niet goed, dat zie ik ook wel. Toch zijn we defensief heel stabiel. Dat is belangrijk.”

Nederland kreeg in het eerste deel vrijwel geen kans, Paraguay twee kleintjes. Die werden door het goede werk van doelman Maarten Stekelenburg onschadelijk gemaakt. Nederland kwam niet veel verder dan een schot van ver van Rafael van der Vaart.

Het was typerend voor het niveau van Oranje. Zonder Wesley Sneijder, Robin van Persie en Arjen Robben was er voorin weinig creativiteit. Af en toe kwam er een impuls van links, van Eljero Elia en Giovanni van Bronckhorst. Spits Dirk Kuyt werd echter onvoldoende in stelling gebracht.

Van Marwijk: “We hebben wel de spelers die voorin het verschil kunnen maken. Alleen zijn die momenteel geblesseerd. Toch heb ik wel het gevoel gehad dat we vandaag konden winnen. Het zit er wel in. En het komt er straks ook wel weer uit.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!