van Persie mogelijk spits van Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 6 november, 2009 | Gepost om 17:22 uur | 224 keer bekeken
Bij Arsenal lijkt Robin van Persie uit te zijn gegroeid tot belangrijkste centrumspits, maar in het Nederlands elftal wordt de 26-jarige international voornamelijk op de flanken gebruikt. Bondscoach Bert van Marwijk vindt het een interessante situatie en overpeinst de mogelijkheden.

Van Marwijk gaf vrijdag tijdens een persconferentie in Zeist aan dat hij nog geen beslissing heeft genomen over de eventuele nieuwe rol die Van Persie gaat krijgen in Oranje. “Ik heb er met Robin ook al over gesproken, het gaat er om wat het beste is voor het elftal. Het zou zomaar kunnen dat hij ook bij Oranje in de spits komt te staan. Feit blijft dat hij bij Arsenal al een hele tijd in de spits speelt en dus denken wij daar ook over na. Maar Robin is in mijn ogen geen diepe spits die met zijn rug tegen twee sterke verdedigers aan kan staan.”

“Hij moet met zijn gezicht naar het doel voetballen”, aldus de oefenmeester. “Van de zijkant heb je veel meer overzicht, Robin functioneert ook heel goed vanaf rechts. Hij heeft oog voor de steekpass, hij heeft daar de ruimte om naar binnen te komen en zelf te scoren. Dit is daarom een hele interessante situatie.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!