Oranje loot Kameroen, Japan en Denemarken

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 december, 2009 | Gepost om 11:17 uur | 488 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft de loting voor het WK in Zuid-Afrika achter de rug. De ploeg van Bert van Marwijk neemt het in Groep E op tegen Kameroen, Japan en Denemarken.

Oranje begint het toernooi op 14 juni 2010 in Johannesburg tegen Denemarken. Daarna speelt Oranje op 19 juni in Durban tegen Japan. Het laatste groepsduel is op 24 juni in Kaapstad tegen Kameroen.

De Denen worden geleid door voormalig Ajax-coach Morten Olsen. Denemarken hield in de kwalificatiereeks op knappe wijze Portugal achter zich. Bovendien betekent het een ontmoeting met spelers als Michael Silberbauer, Dennis Rommedahl en Jon Dahl Tomasson, die allen uitkomen in de Eredivisie.

Japan is een oude bekende voor Oranje. Het Nederlands elftal oefende onlangs nog tegen het Aziatische land en won toen met 3-0. Bij Japan is naast VVV-ster Keisuke Honda aanvoerder Shunsuke Nakamura de vedette.

Kameroen is wat dat betreft de grote onbekende voor Oranje. Het land hoort al jaren bij de beste voetballanden van Afrika en heeft in voormalig FC Barcelona-spits Samuel Eto’o, die momenteel met Wesley Sneijder bij Internazionale speelt, haar absolute sterspeler.

Mocht het Nederlands elftal de volgende ronde behalen, dan bestaat de kans dat Italië de tegenstander is. Het Nederlands elftal neemt het bij een eerste plaats namelijk op tegen de nummer twee van Groep F, en bij een tweede plaats tegen de nummer één van Groep F. De landen in Groep F zijn Italië, Paraguay, Nieuw-Zeeland en Slowakije.

Groep E:

1. Nederland
2. Denemarken
3. Japan
4. Kameroen


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!