Van Marwijk: “Poule niet onderschatten”

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 7 december, 2009 | Gepost om 11:18 uur | 264 keer bekeken
Het Nederlands elftal lootte vrijdagavond in Kaapstad de landen Denemarken, Japan en Kameroen. Bondscoach Bert van Marwijk waakte in een eerste reactie voor onderschatting.

“We mogen deze landen zeker niet onderschatten.” Vooral de Denen maakten recentelijk indruk op Van Marwijk. “Het land was de beste in een kwalificatiegroep met Portugal, Zweden en Hongarije. Dat zegt veel.”

Ook Japan ziet Van Marwijk als een geduchte tegenstander: “In september hebben we met 3-0 van dat land gewonnen, maar zo gek veel beter waren we niet. Het is een bijzonder gevaarlijke tegenstander.”

Kameroen is de ‘grote onbekende’ in de poulse van Oranje, maar Van Marwijk is op zijn hoede voor de ploeg van sterspeler Samuel Eto’o. “Kameroen behoort tot de drie beste landen van Afrika. Ook dat is een tegenstander van formaat.”

De eerste ontmoeting, tegen Denemarken, is in Johannesburg. Dat noemde Van Marwijk een voordeel. “Johannesburg is straks onze thuisbasis. We zitten er op hoogte. Het is goed dat we daar onze eerste ontmoeting hebben.”

Verder temperde de bondscoach al te veel optimisme. “Mensen zullen geneigd zijn te denken dat we dit wel even doen. Zo simpel ligt het niet. Laten we ons niet rijk gaan rekenen.”

Bert van Oostveen, projectleider van de KNVB, was blij met de speelsteden Kaapstad, Johannesburg en Durban. “Veel supporters zullen zich in Kaapstad vestigen. Vanuit die stad is in elk geval Durban gemakkelijk te bereizen. Voordeel is bovendien dat al de stadions een grote capaciteit hebben. Dat betekent dat we relatief veel kaarten krijgen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!