De loting voor het EK 2012

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 februari, 2010 | Gepost om 15:36 uur | 184 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft een pittige loting achter de rug in Warschau. Bert van Marwijk zag Hongarije, Zweden, Finland, Moldavië en San Marino aan zijn ploeg gekoppeld worden.

De ontmoeting met Hongarije betekent een weerzien met Erwin Koeman. De coach, zelf oud-international, was in het verleden onder meer coach bij RKC Waalwijk en Feyenoord. Verder spelen ook PSV-aanvaller Balász Dzsudzsák en Roda JC-middenvelder Boldiszar Bodor voor de Hongaarse ploeg.

Met Zweden heeft Oranje een tweede, lastige tegenstander geloot. Het land is normaal gesproken een vaste waarde op de Europese eindrondes en staat bekend als een stug elftal. Met spelers als Ola Toivonen (PSV), Marcus Berg (ex-FC Groningen), Petter Hansson (ex-Heerenveen) en mogelijk Zlatan Ibrahimovic (ex-Ajax) herbergt de ploeg veel bekende namen. Overigens is het nog maar de vraag of sterspeler Zlatan besluit zijn loopbaan als Zweeds international voort te zetten.

Het Finland van Heerenveen-middenvelder Mika Väyrynen en NAC Breda-aanvaller Joonas Kolkka, het stugge Moldavië en voetbaldwerg San Marino worden als de ‘gemakkelijkere’ tegenstanders gezien in Groep E.

De kwalificatiewedstrijden beginnen in september 2010, na het WK in Zuid-Afrika. De eindronde vindt over twee jaar plaats in Polen en Oekraïne. De groepswinnaars én de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks, de overige nummers twee spelen play-offs. Polen en Oekraïne zijn als gastlanden al zeker van deelname.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!