Metgod en Numan toegevoegd aan Oranje-staf

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 27 februari, 2010 | Gepost om 9:46 uur | 111 keer bekeken
John Metgod en Arthur Numan zijn voor de naderende wereldtitelstrijd voetbal in Zuid-Afrika toegevoegd aan de scoutingstaf van het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Bert van Marwijk vrijdag laten weten.

De scoutingstaf analyseert de komende tegenstanders van Oranje. Metgod en Numan zijn beiden oud-internationals. De staf staat onder leiding van Ronald Spelbos. Ook Hans Boersma maakt er deel van uit.

Metgod (51) kwam in het verleden tot 21 interlands namens het Nederlands elftal. Afgelopen seizoen was hij kortstondig assistent-trainer van Portsmouth. Momenteel werkt hij als assistent bij Derby County. Eerder was hij trainer van Excelsior.

De veertigjarige Numan speelde tussen 1992 en 2002 45 interlands namens Oranje. Zijn hoogtepunt beleefde hij in 1998. Toen reikte hij met het Nederlands elftal in Frankrijk tot de halve finale van het WK.

 


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!