van Marwijk: het moet te doen zijn

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 februari, 2010 | Gepost om 15:43 uur | 132 keer bekeken
Nederland is voor de kwalificatiereeks voor het EK 2012 ingedeeld bij Zweden, Finland, Hongarije, Moldavië en San Marino. Oranje heeft ieder land al eens eerder getroffen. Bondscoach Bert van Marwijk is tevreden met de loting.

“Het is natuurlijk leuk dat we Erwin Koeman met Hongarije treffen, dat geeft deze wedstrijd toch een extra tintje”, zegt Van Marwijk. Finland, Zweden en Hongarije zijn de wat bekendere voetballanden, terwijl Moldavië en San Marino, op papier althans, de “mindere” opponenten zijn. Maar, en dat heb ik al vaker gezegd, je kan en mag tegenwoordig geen enkele tegenstander onderschatten. Aan de andere kant moet je er ook niet voor weglopen en geen angst hebben. Als we in normale doen zijn, moet het lukken.”

Ook aanvoerder Giovanni van Bronckhorst spreekt van ‘een mooie poule’. “Volgens mij hebben we tegen alle landen een positieve balans, al zegt dat ook niet alles. Verder is natuurlijk het weerzien met Erwin Koeman speciaal. Van Zweden, op papier toch de voornaamste concurrent, verwacht ik dat ze revanche willen nemen, vanwege het missen van het WK 2010.”

Dick Advocaat is met België ingedeeld bij Duitsland, Turkije, Oostenrijk, Kazachstan en Azerbeidzjan. “We gaan voor kwalificatie en ik zou erg teleurgesteld zijn als we falen”, zei hij kort na de loting tegen Sporza. “Tegen de Duitsers hebben we niets te verliezen. Elk resultaat tegen Duitsland is goed. Voor de rest zijn het ploegen die elkaar kunnen afmaken in de groep. Het is een moeilijke groep, maar wel interessant.”

De eerste plaatsingsduels voor EURO 2012 worden gespeeld in de eerste week van september 2010, terwijl in oktober 2011 de groepsfase afloopt. De winnaars van de negen groepen en de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor de Europese eindronde. Vervolgens zijn 11/12 en 15 november 2011 op de internationale speeldagenkalender gereserveerd voor de play-offs, waar de laatste vier tickets voor EURO 2012 te verdienen zijn.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!