Van Marwijk maakt selectie bekend

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 26 februari, 2010 | Gepost om 14:05 uur | 270 keer bekeken
Bondscoach Bert van Marwijk heeft in Zeist de definitieve selectie bekendgemaakt voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten op 3 maart in Amsterdam. De afvallers ten opzichte van de voorselectie zijn Otman Bakkal (PSV) en Wout Brama (FC Twente).

In aanloop naar het WK speelt Nederland nog vier oefenduels. De eerste daarvan is woensdag 3 maart in de Amsterdam Arena tegen mede-WK-ganger Verenigde Staten. Daarna speelt Oranje op 26 mei in Freiburg tegen Mexico, op 1 juni in Rotterdam tegen Ghana en op 5 juni in Amsterdam tegen Hongarije.

De keuze van Van Marwijk om Bakkal en Brama te laten afvallen voor het oefenduel van 3 maart impliceert dat Feyenoorder Ron Vlaar na een afwezigheid van twee jaar weer bij de definitieve selectie van Oranje zit.

Trouw

Met zijn keuze laat de bondscoach wederom blijken dat hij trouw is aan de spelers die reeds langere periode bij de Oranje-selectie zitten, ook als ze bij hun club misschien onder vuur liggen. André Ooijer, die niet altijd meer zeker is van zijn basisplaats bij PSV, is ‘gewoon’ geselecteerd. Dit geldt ook voor Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart, die bij hun clubs niet vanzelfsprekend aan spelen toekomen, toch een belangrijke voorwaarde van de bondscoach richting het WK.

Arsenal-speler Robin van Persie ontbreekt in de selectie. Verwacht wordt dat hij in april weer fit zal zijn.

De definitieve selectie bestaat uit 23 spelers en is als volgt:

Ibrahim Afellay (PSV), Ryan Babel (Liverpool), Mark van Bommel (Bayern München), Edson Braafheid (Celtic), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Eljero Elia (HSV), Orlando Engelaar (PSV), John Heitinga (Everton), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Dirk Kuyt (Liverpool), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Internazionale), Maarten Stekelenburg (Ajax), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Piet Velthuizen (Vitesse), Ron Vlaar (Feyenoord), Michel Vorm (FC Utrecht), Gregory van der Wiel (Ajax) en Demy de Zeeuw (Ajax).


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!