Van Marwijk tevreden met kwalificatiereeks EK

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 18 februari, 2010 | Gepost om 10:26 uur | 199 keer bekeken
Nederland start de kwalificatiereeks voor het EK van 2012 op 3 september met een uitwedstrijd tegen San Marino. Bondscoach Bert van Marwijk zegt tevreden te zijn met het programma.

“We hebben voor 95 procent gekregen wat we wilden”, verklaarde Van Marwijk na vier uur vergaderen met de bondscoaches van de tegenstanders tegenover het ANP. “We beginnen relatief makkelijk en het is natuurlijk de bedoeling dat we voor de laatste wedstrijd tegen Zweden al gekwalificeerd zijn. We komen alleen volgend jaar juni niet in actie. Dan moeten we maar een oefentrip maken.”

Voor het eerst worden de duels niet meer op zaterdag en woensdag afgewerkt, maar op vrijdag en dinsdag. “Dat vind ik een goede zaak”, reageert Van Marwijk. “Op die manier zijn de spelers eerder terug bij hun clubs. Ik weet als voormalig clubcoach hoe belangrijk dat is. Ik begrijp ook dat het voor toeschouwers moeilijker is om vrijdagavond een wedstrijd te bezoeken. Maar als coach gaat het toch om de voetballers.”

Zweden is op 11 oktober 2011 de laatste opponent van Oranje. Daarnaast maken ook het Hongarije van bondscoach Erwin Koeman, Finland en Moldavië deel uit van de groep van Nederland. Alleen de winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de eindronde in Polen en Oekraïne.

Het volledige speelschema:
3 september 2010: San Marino – Nederland
7 september 2010: Nederland – Finland
8 oktober 2010: Moldavië – Nederland
12 oktober 2010: Nederland – Zweden
25 maart 2011: Hongarije – Nederland
29 maart 2011: Nederland – Hongarije
2 september 2011: Nederland – San Marino
6 september 2011: Finland – Nederland
7 oktober 2011: Nederland – Moldavië
11 oktober: Zweden – Nederland


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!