Advocaat: Oranje kan wereldkampioen worden

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 31 maart, 2010 | Gepost om 15:51 uur | 157 keer bekeken
Als bondscoach lukte het Dick Advocaat niet om een eindronde te winnen met het Nederlands elftal, maar de huidige trainer van AZ denkt dat Oranje dit jaar wel de sterkste kan zijn. Volgens de trainer heeft Nederland er de kwaliteiten voor.

“Jazeker”, zegt Advocaat stellig tegenover Sportweek. “Ik wil er geen druk op zetten, maar we hebben de kwaliteiten om de wereldtitel te winnen. De extra klasse kan het verschil maken en die hebben we in ruime mate met Arjen Robben, Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en zelfs Dirk Kuyt.”

“Met de rest in een ondersteunende rol moet je heel ver kunnen komen”, vervolgt Advocaat zijn verhaal over het Nederlandse team. “Ik heb er een goed gevoel over en volgens mij bondscoach Bert van Marwijk ook. Oranje zit goed in elkaar.”

Onder leiding van Advocaat kwam het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap van 2004 tot de halve finale. Portugal was daarin echter te sterk voor het team van de kleine generaal. Naast Oranje was Advocaat ook bondscoach van Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Korea. Momenteel is de oefenmeester naast trainer van AZ ook keuzeheer bij het nationale team van België.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!