De Jong: Dit zal op het WK niet gebeuren

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 4 maart, 2010 | Gepost om 10:29 uur | 175 keer bekeken
Bert van Marwijk, bondscoach van Nederland, was tevreden over de 2-1 zege van zijn team in de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. Minder te spreken was de keuzeheer over de harde overtreding die Nigel de Jong op Stuart Holden maakte.

‘Ik vond het belangrijk om te zien hoe de motivatie en de instelling van de internationals was, en die was goed’, vond Van Marwijk na de wedstrijd. ‘We hadden goede momenten, maar ook mindere. Amerika heeft een stugge ploeg die goed georganiseerd is. Die moet je stuk spelen. Dat lukt meestal wel als je in een hoog tempo speelt, maar je moet tegelijkertijd ook geduld hebben.’

‘Ik moet de overtreding van De Jong nog terugzien. Ik had wel het idee dat hij de bal wilde spelen’, haalt Oranje’s bondscoach de tackle van de Manchester City-middenvelder aan. ‘Maar als dat niet zo is, dan is dat heel slecht. Dat moet hij echt afleren. Hij kwam nu weg met een gele kaart, maar op het WK kan zo’n overtreding fataal zijn voor de ploeg.’

De international zelf was schuldbewust. ‘Ik wist gelijk dat ik hem geraakt had. Het was een fifty/fifty-tackle of ik de bal zou hebben’, legde De Jong na afloop uit. ‘Maar hij tikte hem net weg en daardoor plantte ik mijn voet op zijn enkel. Je weet dan dat je je team kan benadelen. Daar moet ik lering uit trekken, maar het was nooit mijn intentie om hem te blesseren.’

‘Ik geef altijd honderd procent voor mijn team, of dat nu Manchester City of Oranje is, en daar horen soms zulke overtredingen bij’, sluit de veertigvoudige international af. ‘Je moet altijd de grens opzoeken en deze keer ging ik er overheen. Dit zal me op het WK niet gebeuren.’

VI.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!