Kuyt: Ik wil belangrijk zijn voor het elftal

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 31 maart, 2010 | Gepost om 9:34 uur | 216 keer bekeken
Robin van Persie liet onlangs weten dat hij op het WK graag met Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart in de aanval zou willen spelen. De aanvaller had dus geen plaats voor Dirk Kuyt, die zich echter niet druk maakt over zijn positie in het Nederlands elftal. “Je kunt nu al zeggen dat Oranje niet het hele WK met dezelfde voorhoede van vier man zal spelen”, zei de Katwijker in AD/Sportwereld.

Kuyt speelde in de laatste interlands in de punt van de aanval, maar lijkt plaats te moeten maken als Van Persie weer fit is. Grote vraag is dan of Kuyt weer een rol op de flank krijgt of dat Van Marwijk Robben op rechts houdt. “Ik wil graag belangrijk zijn voor het elftal, maar ik pin me niet vast op één rol of op één positie”, zegt Kuyt daarover. “Wat ik wil, is onderdeel zijn van een machine die nu eens een heel toernooi lang op volle toeren kan draaien.”

De aanvaller van Liverpool neemt Van Persie niets kwalijk. “Dat Robin gevoelsmatig inmiddels graag in de spits staat, is logisch. Voor zijn blessure is hij in die rol belangrijk geworden bij Arsenal en op clubniveau is zoiets met meer van onze spelers gebeurd. Bij Inter is de boel om nummer tien Sneijder heen gebouwd en bij Bayern is nu alles op Robben afgestemd, die vanaf rechts naar binnen trekt. Maar als team spelen die clubs allemaal anders en dat maakt het onmogelijk om het in Oranje precies zo te krijgen”, doceerde Kuyt.

“Wij hebben juist al een tijdlang onze eigen speelwijze”, vervolgde hij. “En daarin gokt de bondscoach nooit op één speler voor een positie, kijk de interlands er maar op na. Juist omdat we zoveel kwaliteiten hebben, kun je variëren en bijna per keer bepalen wie je in welke rol gebruikt bij het formeren van je beste team. Robben brengt bijvoorbeeld exceptionele dribbelkwaliteiten en er is de dodelijke steekbal van Sneijder. Ik heb de kwaliteiten om op beide te anticiperen. Ik ben, ook op andere gebieden, de perfecte aanvulling.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!