Lippi: Oranje is een outsider

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 3 maart, 2010 | Gepost om 10:32 uur | 156 keer bekeken
Nederland is in de ogen van Marcello Lippi een land dat bij deelname aan het WK altijd denkt te kunnen winnen. De Italiaanse bondscoach ziet in het team van Bert van Marwijk echter niet meer dan een outsider.

“Brazilië en Spanje zijn de te kloppen landen”, zegt Lippi op de website van de FIFA. “Wij zitten in de groep daarachter met Frankrijk, Engeland, Argentinië en Nederland. Dat zijn ploegen die altijd denken te kunnen winnen als ze aan een WK deelnemen.”

De Italiaanse ploeg verdedigt in Zuid-Afrika de titel die vier jaar geleden in Duitsland werd veroverd. “Ik zie niet in waarom ons dat niet zou kunnen lukken. Dat is waar we in juni voor naar Zuid-Afrika komen: de wereldcup met ons naar huis nemen. Als alles klopt, hebben we de kans te laten zien dat we in staat zijn het toernooi te winnen”, aldus Lippi.

Mochten de Zuid-Europeanen er in slagen de titel met succes te verdedigen, dan treedt Lippi in de voetsporen van Vittorio Pozzo. Deze trainer won het WK zowel in 1934 als in 1938.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!