Oranje -17 loopt EK deelname mis

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 31 maart, 2010 | Gepost om 9:38 uur | 119 keer bekeken
Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar zal voor het eerst sinds 2006 op het Europees kampioenschap ontbreken. De ploeg van Albert Stuivenberg had in het beslissende groepsduel met Tsjechië genoeg aan een punt, maar slaagde er niet in om een punt te pakken (0-1). “Dit is ongelooflijk teleurstellend”, reageerde Stuivenberg.

Een onoplettendheid in de verdediging zorgde na een kwartier spelen uiteindelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Tsjechië en Nederland eindigden beiden op zes punten, maar door het onderlinge resultaat plaatsen de Tsjechen zich voor de Europese eindronde. Oranje had ook pech dat Georgië in het andere groepsduel niet wist te winnen van Oekraïne; anders had de ploeg zich alsnog geplaatst.

“Met één slechte eerste helft, inclusief een onoplettend moment, vergooien we het toernooi”, baalde Stuivenberg na afloop op de website van OnsOranje. “Het doelpunt van de Tsjechen had nooit mogen vallen. Die viel na een snelle inworp, een belangrijk wapen van ze. Dat wisten we en toch gebeurt het. Natuurlijk hebben de Tsjechen een sterke ploeg, maar we hebben het zelf weggegeven. Ongelooflijk teleurstellend.”

Opstelling Nederland: Hobie Verhulst (AZ), Sven Nieuwpoort (Ajax), Moreno Rutten (Feyenoord), Stefano Denswil (Ajax), Mats van Huijgevoort (Feyenoord), Adam Maher (AZ), Luciano Slagveer (RJO Heerenveen Emmen), Ouasim Bouy (Ajax), Jurgen Locadia (Willem II/RKC Waalwijk), Davy Klaassen (Ajax), Jordy Tutuarima (NEC/FC Oss).

VoetbalzoneOranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!