Sneijder hoopt op sleutelrol tijdens WK

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 30 maart, 2010 | Gepost om 15:06 uur | 148 keer bekeken
Wesley Sneijder maakt zich op voor zijn vierde grote toernooi als international. In gesprek met FIFA.com blikt de middenvelder van Internazionale vooruit op het WK in Zuid-Afrika.

Hoewel bondscoach Bert van Marwijk zijn selectie nog bekend moet maken, lijkt Wesley Sneijder zeker van een plek bij de groep die de reis naar Zuid-Afrika zal maken. De middenvelder is bij zijn club Internazionale bezig aan een sterk seizoen. De kroon op het werk moet een succesvol WK worden.

“Ik ben altijd blij als ik voor het Nederlands elftal mag spelen. Voor mij is het een grote eer om voor mijn land uit te komen. Ik vind het bovendien leuk om de andere internationals weer te zien. Verder hebben we niet zo veel mogelijkheden om elkaar te treffen”, vertelt Sneijder over zijn gevoel bij Oranje.

De vrije rol die Sneijder in het Nederlands elftal bekleedt bevalt hem goed. “Ik vind het prettig om in het ‘gat’ achter de aanvallers te spelen. Maar het belangrijkste is dat we met zijn allen goed samenwerken en er voor zorgen dat het team succesvol is”, aldus Sneijder.

Nederland treft in de groepsfase van het WK Kameroen, Denemarken en Japan. Sneijder verwacht dat Oranje de poule in elk geval zal overleven. “Daarna moeten we het wedstrijd per wedstrijd bekijken en hopen dat we net dat beetje geluk hebben dat je in een toernooi als een WK absoluut nodig hebt. Ik hoop dat ik me kan opwerpen tot sleutelspeler. We hebben allemaal hetzelfde doel: we willen de wereldbeker winnen.”

Nederland wordt door diverse bondscoaches getipt als titelkandidaat in Zuid-Afrika. In de ogen van Sneijder gaat de hoofdprijs waarschijnlijk naar een land dat zich in het verleden al heeft laten zien op een WK. “Op mijn lijstje staan Spanje, Brazilië, Duitsland, Italië, Argentinië en Engeland”, somt de middenvelder op.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!